0 0
Pizzadej

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal Portioner:
165 g Koldt vand
225 g Hvedemel Jeg bruger Tipo 00
50 g Surdej
5 g Salt

Pizzadej

Start minimum en dag i forvejen

  • 2 portioner
  • Medium

Ingredienser

Instruktioner

Del

Stadig a work in progess men jeg nærmer mig.

Trin

1
Færdig

Fodre din surdej

Hvis du gør det aftenen før skal du fodre den efter princippet 1:6:6 (1 del surdej, 6 dele vand, 6 dele mel)
Ellers så fodre den 4-6 timer før du skal igang med at lave den til dej efter princippet 1:1:1 (1 del surdej, 1 del vand, 1 del mel)
Hvis surdejen flyder når du putter en smule i vand, er den klar.

2
Færdig

Så skal der laves dej

Rør vand og mel sammen grundigt.
Lad det stå en times tid.
Rør derefter surdej og salt i og ælt dejen i ca 5 min på laveste hastighed. Derefer på højeste hastighed indtil dejen samler sig, bliver glat og slipper skålen.
Kom dejen i en plastik beholder og fold dejen ind over sig selv hele vejen rundt. Lad dejen stå i 30 min.

3
Færdig

Fold

Fold dejen igen 2 gange med 30 minuter imellem

4
Færdig

Hæv på bordet

Lad dejen hæve på køkkenbordet 1-3 timer og stil den derefter i køleskabet.
Den kan stå her et par dage.

5
Færdig

Når du skal lave pizzaen

1 time før servering tages dejen ud på et meget meldrysset bord.
Del eventuelt dejen og fold hvert hjørne ind mod midten. Vend dejen rundt så den bliver rund,
Lad den hvile tildækket på bordet inden du forsigtigt former den til en pizza.

Mette

Berejst karrierekvinde med uendelig trang til lækker mad! #Foodie

forrige
Grillet gulerodssalat
forrige
Grillet gulerodssalat
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here