Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Antal Portioner:
50 g Gær
2 dl Vand
2 tsk Sukker
2 tsk Salt
0.5 l Ymer
37 g Rapsoile
300 g Gulerødder Revne
1 dl Havregryn
3 dl 5-korns blanding
ca. 1 kg Hvedemel Erstat evt. 200-300 g med grahamsmel eller anden "grov" mel for en grovere bolle
Gulerodsboller

Gulerodsboller

Hurtige og nemme boller

Fantastiske boller til at have i fryseren eller til at spise varme fra ovnen

  • 90 min
  • 10 portioner
  • Easy

Ingredienser

Instruktioner

Del

Man skal altid have boller i fryseren – til uventede gæster eller bare til en hyggelig søndag morgen.

Disse er nemme at lave og er helt perfekte til fryseren, hvis man underbager dem en smule. Hvis du giver dem 15 minutter i ovnen, kan de tages ud af fryseren og bages de sidste par minutter, så du har dejligt varme boller til morgenmad, eftermiddagskaffe eller den lille sult.

Jeg bruger min køkkenmaskine til bollerne og lader den gøre det hårde arbejde.

Trin

1
Færdig
5 min

Forberedelse

Skræl gulerødder og riv dem. Find alle ingredienser frem og vej dem af

2
Færdig
10 min

Selve dejen

Rør gæren ud i lillefinger-varmt vand.
Kom sukker og salt i.
Rør resten af ingredienserne i pånær melet og rør det godt sammen.
Ælt melet i, indtil dejen slipper. Den skal være lidt klistret, men du skal stadig kunne "rulle" en bolle af den.

3
Færdig
30 min

Så skal der ventes

Dæk dejen med et viskestykke og sæt den et lunt sted.
Lad hæve i 30 min.

4
Færdig
2 min

Slå til

Tag dejen ud af skålen og slå den ned.
Del dejen i 20 stykker - eller hvad du måtte ønske og sæt bollerne på en bageplade.

5
Færdig
15 min

Vent lidt mere

Lad bollerne hæve 15 min på pladen.

6
Færdig
15-18 min

Så i ovnen

Pensel med pisket æg og drys eventuelt med kerner eller frø.
Bag bollerne i ovnen i 15 min hvis de skal i fryseren.
Hvis de skal være færdigbagte, skal de have ca. 18 min alt efter størrelse.
Bank dem under bunden og hvis de lyder hule er de færdige.

7
Færdig

Hvis de skal i fryseren...

Tag bollerne ud af ovnen og lade dem køle af i 10-15 min.
Put bollerne i fryseposer inden de er helt kølet af. På denne måde bevarer du fugtigheden i bollen.
Put bollerne i fryseren når de er helt kølet af.

8
Færdig
5-15 min

Søndag morgen

Hvis du har været forudseende og taget bollerne ud lørdag aften, skal de have ca 5 min i ovnen ved ca. 200°C.

Hvis du slet ikke havde forudset at der kom gæster, kan du putte dem frosne i ovnen ved lavere temperatur og give dem 10-15 min.

Mette

Berejst karrierekvinde med uendelig trang til lækker mad! #Foodie

næste
Chili con carne
næste
Chili con carne
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here