Ingredienser
-
50 g Gær
-
2 dl Vand
-
2 tsk Sukker
-
2 tsk Salt
-
0.5 l Ymer
-
37 g Rapsoile
-
300 g GulerødderRevne
-
1 dl Havregryn
-
3 dl 5-korns blanding
-
ca. 1 kg HvedemelErstat evt. 200-300 g med grahamsmel eller anden "grov" mel for en grovere bolle
Instruktioner
Man skal altid have boller i fryseren – til uventede gæster eller bare til en hyggelig søndag morgen.
Disse er nemme at lave og er helt perfekte til fryseren, hvis man underbager dem en smule. Hvis du giver dem 15 minutter i ovnen, kan de tages ud af fryseren og bages de sidste par minutter, så du har dejligt varme boller til morgenmad, eftermiddagskaffe eller den lille sult.
Jeg bruger min køkkenmaskine til bollerne og lader den gøre det hårde arbejde.
Trin
1
Færdig
5 min
|
ForberedelseSkræl gulerødder og riv dem. Find alle ingredienser frem og vej dem af |
2
Færdig
10 min
|
Selve dejen |
3
Færdig
30 min
|
Så skal der ventes |
4
Færdig
2 min
|
Slå til |
5
Færdig
15 min
|
Vent lidt mereLad bollerne hæve 15 min på pladen. |
6
Færdig
15-18 min
|
Så i ovnenPensel med pisket æg og drys eventuelt med kerner eller frø. |
7
Færdig
|
Hvis de skal i fryseren...Tag bollerne ud af ovnen og lade dem køle af i 10-15 min. |
8
Færdig
5-15 min
|
Søndag morgenHvis du har været forudseende og taget bollerne ud lørdag aften, skal de have ca 5 min i ovnen ved ca. 200°C. Hvis du slet ikke havde forudset at der kom gæster, kan du putte dem frosne i ovnen ved lavere temperatur og give dem 10-15 min. |