Ingredienser
-
2 tsk Spidskommen
-
2 tsk Kanel
-
1 tsk Cayennepeber
-
3 stk ChiliSmå
-
400 gr Hakket oksekød
-
5 spsk Olivenolie
-
5 spsk Soltørret tomatHakkede
-
2 store Hvide løgFinthakkede
-
2 fed Hvidløg
-
1 ds Flåede tomaterMed chili
-
1 dl Oksefond
-
1 ds Kidney bønnerDrænet og skyllet
-
1 ds Chilibønner
-
50 gr Mørk chokolade
-
Instruktioner
Hvem elsker ikke chili con carne – jeg gør i hvert fald. Især om vinteren, hvor den stærke chili og bløde chokolade er ren glæde.
Den kan altid gøres stærkere med mere chili, men sådan her kan jeg godt lide den.
Spis den med lidt cheddar og creme fraiche til og brug eventuelt nogle lækre nachos chips som ske 🙂
Trin
1
Færdig
5 min
|
ForberedelseHak løg, hvidløg og chili |
2
Færdig
35 min
|
På komfuretVarm oilen i en gryde. Rør rundt indtil løgene er klare og tilsæt herefter kødet. Når kødet er brunet tilsættes flåede tomater, soltørrede tomater og oksefond. Læg låg på og lad det simre en halv times tid. Tilsæt de to slags bønner og varm dem godt igennem. Tag gryden af og tilsæt chokoladen lidt af gangen, |
3
Færdig
|
ServerServer den lækre chili con carne i en skål med creme fraiche og lidt revet cheddar ovenpå - mums |